23.7.09

MAMA_AQISH GIVEAWAY

Posted by Baby at 10:16 PM 0 comments

“Tarikh penutupan contest dah semakin hampir....dan mama mungkin akan menutup penyertaan lebih awal.....ape2 pun mama akan inform & update untuk makluman semua.....berikut adalah senarai blogger2 yang memasuki contest yang mama anjurkan”

Kredit to : http://damiaqish.blogspot.com

21.7.09

GIVEAWAY JUL 2009

Posted by Baby at 8:33 PM 1 comments
THIS ENTRY IS STICKY MODE

1. ADD URL Link Mama di blog list @ blog roll anda & Anda diwajibkan menjadi Follower http://damiaqish.blogspot.com/ & link semula url mama pasal contest ni & tepek as a banner di blog masing2....

2. Contest ni terbuka untuk semua Baby Boy & Girls yang berumur dari 1 bulan sehingga ke 1 tahun saje....( yang lahir tahun 2008 & 2009 je)

3. Hanya seorang pemenang saja yang akan dipilih, tetapi sekiranya penyertaan amat menggalakkan hadiah mungkin akan ditambah

4. Sila upload sekeping gambar saje k....& sertakan sekali dengan nama & tarikh lahir anak anda

5. Sila pastikan entry mengenai contest ini dijadikan sebagaiSTICKY MODE di blog anda & sape yang paling banyak wat komen kat Blog mama ni (tak kira entry mana pun)akan mempunyai peluang cerah untuk menang (kira advantage la).....

6. Bila dah siap, tinggalkan URL link mengenai contest ni beserta nama anda & anak anda di entri ini.....

Anda perlu menjawab DUA soalan iaitu :

1. Kenapa anak anda harus mendapat award MY CUTE LIL PRINCE @ PRINCESS??

2. Ape yang anda tahu pasal blog Mama_Aqish? (soalan ini direka bagi menguji peserta sejauh mana dia tau pasal blog mama_aqish ni)

My Lil Prince

Name of My Lil Prince : Sufi Syahmie Mohd Shukri

Date of Birth: 13 june 2009

Age : 1 Months 1 week old

Kenapa anak anda harus mendapat award MY CUTE LIL PRINCE @ PRINCESS??

*Pertama : Bb sufi cute coz,bb sufi ada lesung pipit kiri dan kanan,sekali senyum….cair mama dan papa serta juri contets nanti

*Kedua : First time Bb sufi join contets…..Kiranya di nobatkan sebagai juara bb sufi amat menghargai kerana blog bb sufi 100% jalan cerita kehidupan bb sufi

Ape yang anda tahu pasal blog Mama_Aqish? (soalan ini direka bagi menguji peserta sejauh mana dia tau pasal blog mama_aqish ni)

-Blog catatan kehidupan peribadi seperti mana-mana blog umum yang lain.,mempunyai peminat yang tersendiri,gemar anjurkan contest untuk rakan-rakan blogger.

Sufi Jalan-jalan

Posted by Baby at 6:25 PM 0 comments

Sabtu 18 Jul 2009
-Bb sufi sempat lagi jalan2 kat KFC Giant Kuantan,bosan katanya dok kat rumah,aysik dengar enjin Kapal terbang saja..so Papa dan mama bawalah bb sufi keluar..hehe ayat sedapnya ( padahal bb yang tua nak keluar sebenarnya..hehe ) Lama rasanya tak keluar bandar,rasa best gak..Papa aysik snap gambar saja..layan









16.7.09

Buai...laju..laju

Posted by Baby at 12:37 AM 0 comments
BB sufi dah pandai tidur dalam buai sekarang....nak bergoyang saja..tapi bila mlm saja lah,best kan kawan2.Inilah Foto buai kesayangan bb sufi...cuba teka sape yang buat..???buat sendiri tau.

15.7.09

Baby Sufi "Shopping"

Posted by Baby at 10:03 PM 0 comments
Isnin : 13 jul 2009
Mama & papa bawa bb sufi jalan2 kat tesco,bb sufi dengar,papa nak belikan "kereta Roda"..hehe bestnya nanti..Papa sempat snap beberapa gambar.saksikan
BB sufi dalam dakapan mama
Malu la papa,aysik tangkap gambar je...
Pose dari bb sufi.....


Sudah sampai la mama.....bb sufi pilih ya
yang tu cantik mama........
tu pun cantik gak..mama

9.7.09

Baby Sufi Dah buat Hal

Posted by Baby at 2:47 PM 0 comments

salam to all,1 malam bb sufi tak tido...rupanya ini kerja yang dia dok nak buat...bukan main lagi seronok...Nenek nampak nie,kena marah la mama jawabnya..bb sufi umur kecil lagi tapi dah mcm bb umur 3,4 bulan..Tinggal beberapa hari( 13-07-2009 ) lagi BB sufi nak masuk 1 bulan,Susu pun makin kuat sekarang...cayok..cayok bb sufi,cepat besar ya nanti...muah

5.7.09

Pertama Untuk Bb Sufi

Posted by Baby at 5:55 PM 0 comments
Salam...post ini adalah untuk dijadikan kenangan nanti,maklumlah bukan senang nak dapatkannya.tak kira apa pun barang,benda atau apa pun,jadi yang Fist baby sufi pakai@ gunakan.


inilah diapers pertama yang bb sufi pakai...


Dan ini pulak wipes..yang selalu papa guna untuk lap bb sufi bila buang air.hehe

Ok,ini susu pertama yang bb sufi minum,tapi sekejap je..tak best la

Dan yang last nie,paling bb sufi suka,tak da nie bb sufi boleh nangis..

Papa Dan Mama

Posted by Baby at 5:16 PM 0 comments

SAJAK KASIH SAYANG PAPA DAN MAMA

HARI BERGANTI HARI

MINGGU BERTUKAR MINGGU

BULAN TERUS MENJELMA

SAAT YANG DINANTIKAN MAKIN TIBA

IBU RESAH AYAH GELISAH

MENANTI SAAT KELAHIRAN

ANAK YANG AKAN MEMBAHGIAKAN MEREKA

GEMBIRANYA IBU

BERSYUKURNYA AYAH

MENERIMA TETAMU YANG DINANTI

ITULAH AKU YANG BARU MENGENAL DUNIA

AKU DICIUM IBU AKU DITATANG AYAH

UMPAMA MINYAK YANG PENUH

AKU DIBESARKAN DENGAN PENUH KASIH SAYANG

IBU BERLARI MENDENGAR TANGISANKU

AYAH MASIH LAGI MEMBANTING TULANG

UNTUK MENYARA HIDUPKU

AKU DIRUMAH SELAMAT DALAM

DAKAPAN IBU......

DAN AKAN MEMBESAR DAN TERUS MEMBESAR

MENJADI ANAK YANG SOLEH

MENJADI ANAK YANG BERGUNA

UNTUK KU BALAS JASA KEDUA PAPA DAN MAMAKU

TERIMA KASIH KERANA LAHIRKAN KU KEDUNIA INI



4.7.09

Parkson Baby Fair 2009

Posted by Baby at 1:19 PM 0 comments

Parkson Baby Fair 2009
Parkson Gurney plaza, Subang Parade, One UtamaSunway Pyramid, KLCC and Pavillion
29 May till 29 June 2009

My Dear Sale....

Posted by Baby at 1:06 PM 0 comments
Kepada Mama dan papa yang nak pergi shopping Barang-barang baby bolehlah ke sini.

Time : 9am to 7pm

Location (Tel 603 8060 0093)

34 Jalan Meranti Jaya 10

Meranti Jaya Industrial Park

47100 Puchong

Selangor

Malaysia

1.7.09

Buat Mama & Papa

Posted by Baby at 10:30 PM 0 comments
Bagaimana Senyuman bermula

Senyuman bermula sejak bulan pertama kehidupan seorang bayi.Ketika ini,seyuman menjadi 1 penunjuk penting ttg tahap sosial kognitif bayi berkenaan.Bayi dilahirkan dgn refleks semula jadi senyuman,yang tidak dikaitkan dgn mana-mana reaksi sosial.Bahkan ini disahkan dgn senyuman yg dizahirkan sejak dari mula bayi tersebut dilahirkan ke dunia lagi.Senyuman ini juga digelar senyuman tidur krn seringkali kita melihat tiba2 sahaja bayi yg sdg tidur tersenyum seorg diri.Penyelidik percaya bahawa senyuman awal ini adalah reaksi mudah kpd tindakan ransangan persekitaran bayi tersebut.Senyuman bayi baru lahir dikaitkan dgn bahagian bawah otak,sementara senyuman sosial yg berlaku beberapa bulan kemudian dikaitkan dgn aktiviti mentalnya yang tinggi pd konteks serebrum.Senyuman ini biasanya merupakan tindak balas ransangan seperti diagah @diacah-acah oleh org lain.Pakar kanak2 mengatakan bahawa bayi akan mula tersenyum apabila berasa puas @gembira,krn mengenali objek2 tertentu seperti permainan ,wajah ibu bapanya,@pun org yg dikenalinya.senyuman ini akan bertukar pula menjadi gelak ketawa apabila usia bayi tersebut mencecah 3 bulan,& begitulah seterusnya,sehingga dewasa... ... ...

Foto Pertama Bb sufi.....

Posted by Baby at 8:46 PM 0 comments
Salam Untuk semua.....
inilah Foto-foto yang papa sempat ambil seawal 3 jam selepas bb sufi selamat dilahirkan.,Detik yang cukup bersejarah dalam hidup papa dan mama.



 

Idola Mama Dan Papa Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez